Απο τι φτιαχνεται το Ουζο Συστατικα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΤΟΥ ΟΥΖΟΥ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Αποσταξη Ουζου Παρασκευη, Παραγωγή Ουζου Βαρβαγιαννη Συστατικα Ουζου Απο τι φτιαχνεται το Ουζο Συστατικα

Η Ποτοποιία Βαρβαγιάννη παράγει ούζο από 100% απόσταξη ακολουθώντας την ίδια διαδικασία από το 1860, έχοντας ως αποτέλεσμα ένα ούζο αποκλειστικά από γλυκάνισο και άλλα αρωματικά βότανα. Ακολουθεί η διαδικασία που οδηγεί στην παραγωγή αυθεντικού ελληνικού ούζου.

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του ούζου παίζει το γλυκάνισο. Όταν το φυτό φτάσει στην τέλεια ωρίμανσή του, μαζεύεται, δένεται σε μικρά δεμάτια και ξηραίνεται στη σκιά προσεκτικά, ώστε να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του.

Ακολουθεί το “δρυμώνισμα”, μια χειρονακτική διαδικασία κατά την οποία με προσοχή γίνεται ο διαχωρισμός του καρπού από τα κοτσάνια, πάνω σε μια επικλινή μαρμάρινη πλάκα. Για την αποθήκευση του γλυκάνισου, η οποία γίνεται εξίσου προσεκτικά, χρησιμοποιούνται σακιά από φυτικές ίνες και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της υγρασίας.

ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ

Το οινόπνευμα που αποτελεί τη βάση για την παραγωγή του ούζου, ελέγχεται διπλά τόσο κατά την παραλαβή του, όσο και κατά το διάστημα πριν τη διαδικασία της απόσταξης. Είναι 100% καθαρή αιθυλική αλκοόλη γεωργικής προέλευσης.

ΑΠΟΣΤΑΞΗ

Το μίγμα μπαίνει σε ειδικούς άμβυκες (καζάνια) και αποστάζεται τρεις φορές, χωρίς απότομες μεταβολές τόσο στη θέρμανσή του όσο και στην ψύξη του. Από την πρώτη απόσταξη απομένει η “καρδιά”, το μεσαίο κλάσμα της απόσταξης, το οποίο και περνάει στη δεύτερη και τρίτη φάση της διαδικασίας, αργά αργά, με συνεχείς ελέγχους και δοκιμές.

ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Το “αδόλωτο”, όπως ονομάζεται το κεντρικό κλάσμα και αποτελεί το τέλειο απόσταγμα της τελευταίας φάσης της διαδικασίας, αποθηκεύεται σε μεγάλες ανοξείδωτες δεξαμενές για να καταλαγιάσει, να “ζευγαρώσουν” τα υλικά της συνταγής και να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.

ΝΕΡΟ

Πριν το απόσταγμα καταλήξει στις φιάλες, αναμειγνύεται αργά με το φημισμένο, κρυστάλλινο νερό των βουνών του Πλωμαρίου, το οποίο διαθέτει μοναδικές ιδιότητες και τη σωστή περιεκτικότητα σε άλατα και μέταλλα.

Ούζο Βαρβαγιαννη

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Το αποτέλεσμα αυτής της παραδοσιακής μεθόδου απόσταξης είναι ένα απόσταγμα 100% που προσδίδει και τη μοναδικότητα στο Ούζο Βαρβαγιάννη .(η νομοθεσία απαιτεί μόλις 20% απόσταγμα). Αυτή η 100% απόσταξη ακολουθείται και στους πέντε παραγόμενους τύπους του Ούζου Βαρβαγιάννη που απολαμβάνουν χιλιάδες λάτρεις του εκλεκτού αυτού ποτού στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΜΠΛΕ
Το κλασικό ούζο από το 1860, γνήσιο απόσταγμα γλυκάνισου και αρωματικών φυτών που παράγεται στους 46% Vol.

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΠΡΑΣΙΝΟ
Το αγνό ούζο, με την απαράμιλλη, βελούδινη γεύση, γνήσιο απόσταγμα 100%, που παράγεται στους 42% Vol.

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
Το σπάνιο ούζο, ξηρό και μεστό στη γεύση, που αποτελεί την κορυφαία ποιότητα και παράγεται στους 48% Vol.

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΕΥΖΩΝ
Το παραδοσιακό απεριτίφ από το 1950, με κυρίαρχο στοιχείο το άρωμα του γλυκάνισου, που παράγεται στους 47% Vol.

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ
Το Συλλεκτικό ούζο που αποστάχθηκε ειδικά για την επέτειο των 150 ετών από την ίδρυση της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη. Το μεστό σώμα του και η ευχάριστη επίγευσή του συναρπάζουν τους λάτρεις του ούζου. Το Συλλεκτικό Ούζο Βαρβαγιάννη είναι 100 % απόσταγμα και παράγεται στους 46% Vol.