Ouzo Barbayanni
Ούζο Βαρβαγιάννη - Διαχρονικό ελληνικό ούζο

ΓΕΥΘΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 160 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

ΣΕ ΜΙΑ ΓΟΥΛΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ
ΓΕΥΘΕΙΤΕ

EΡT: ΤΟ ΟΥΖΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ “TOP BRANDED EXPORT PRODUCT” 2020

ΟΥΖΟ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ
ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙ ΛΕΣΒΟΣ

Ουζο Βαρβαγιαννη, Ποτοποιια Βαρβαγιαννη για Ουζο Μυτιληνη, Πλωμάρι, Ελληνικο Ουζο Βαρβαγιάννη Ouzo

Ήταν γύρω στα 1860 όταν ο Ευστάθιος Ι. Βαρβαγιάννης έφτασε στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου. Νησί πλούσιο κι ευλογημένο η Λέσβος, με εύφορη γη, εξαιρετικό κλίμα και άφθονα νερά που έδιναν ζωή σε μια αξεπέραστη ποικιλία γλυκάνισου και σ’ εκατοντάδες σπάνια αρωματικά φυτά.

Σ' αυτή τη γη, ο χαρισματικός δημιουργός ξεκίνησε τη διαδικασία της πρώτης απόσταξης και την παραγωγή του άριστης ποιότητας ούζου, φορτωμένος με την εμπειρία και τη γνώση της απόσταξης από την Οδησσό της Ρωσίας.

Σήμερα, στο Πλωμάρι της Λέσβου, στα σύγχρονα, ιδιόκτητα αποστακτήρια της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη, η τεχνολογία συνυπάρχει σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση.

Πιστοί φύλακες της παράδοσης των 160 χρόνων, η οικογένεια Βαρβαγιάννη βαδίζει στα βήματα που χάραξε ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης. Με πολλή αγάπη και μεράκι, τα μέλη της οικογένειας επιλέγουν προσεκτικά αγνά, φυσικά υλικά και παρακολουθούν με ιδιαίτερη φροντίδα τη διαδικασία απόσταξης, που γίνεται με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο.

Το πάθος πέντε γενεών της οικογένειας Βαρβαγιάννη για την κατάκτηση του τέλειου στην υπηρεσία της γεύσης, αλλά και η τήρηση των παλαιών τεχνικών απόσταξης, έχουν σαν αποτέλεσμα το όνομα του οίκου Βαρβαγιάννη να ταυτίζεται παγκοσμίως με το όνομα του πιο εκλεκτού ελληνικού ποτού, του ούζου.

Η επιτυχία του Ούζου Βαρβαγιάννη οφείλεται στην καλά κρυμμένη οικογενειακή συνταγή, η οποία δίνει την ποιότητα και τη μοναδική γεύση του εδώ και πέντε γενιές.

Κλείσιμο
Δείτε περισσότερα
Ούζο Βαρβαγιαννη

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ανακαλύψτε βήμα-βήμα όλα τα στάδια παραγωγής του ούζου Βαρβαγιάννη, από τη συγκομιδή του γλυκάνισου έως την εμφιάλωση

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΟΥΖΟΥ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ

Επισκεφθείτε το θησαυρό του Πλωμαρίου, το μουσείο ούζου Βαρβαγιάννη
και μάθετε για την 160 ετών οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή του ούζου.

ΠΩΣ ΠΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΥΖΟ

Το ούζο πίνεται σκέτο ή με την προσθήκη νερού. Η συνήθεια της αραίωσης των αλκοολούχων ποτών εμφανίζεται στην αρχή της ιστορίας καθενός από αυτά για να εξαφανιστεί στη συνέχεια λόγω της τάσης να καταναλώνονται αυτούσια προϊόντα. Το ούζο πάντως εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να πίνεται με την προσθήκη νερού. Η θερμοκρασία κατανάλωσής του, όπως για όλα τα αλκοολούχα με έντονο άρωμα δεν πρέπει να είναι υψηλή. Για το λόγο αυτό προστίθεται κρύο νερό καλής ποιότητας ώστε να χαμηλώνει η θερμοκρασία του και μετά προσθέτουμε παγάκια αν θέλουμε. Το ποτήρι σερβιρίσματος είναι συνήθως ψηλό και σωληνοειδές, ακριβώς για τα επιτρέπει την προσθήκη νερού και πάγου.

Στα παλιά χρόνια το ποτήρι του ούζου ήταν αποκλειστικά μικρό με στενό χείλος για να μην εισπνέεται η αλκοόλη και δημιουργήσει γρήγορη μέθη- «το κανονάκι» όπως το έλεγαν χαρακτηριστικά.

Η προσθήκη νερού δημιουργεί γαλάκτωμα και αποκαλύπτει τον άλλο χαρακτήρα του ούζου. Τα αιθέρια έλαια του γλυκανίσου, στα οποία το ούζο οφείλει το άρωμά του, είναι ευδιάλυτα στο υψηλόβαθμο σκέτο ούζο. Όμως με το νερό ο αλκοολικός βαθμός ελαττώνεται, τα αιθέρια έλαια γίνονται αδιάλυτα με αποτέλεσμα να αλλάζει το χρώμα και να ελευθερώνεται το άρωμα που πλημμυρίζει τις αισθήσεις.

Η φύση και οι ιδιότητες του ούζου αποκαλύπτουν το μεσογειακό και ιδιαίτερα το ελληνικό χαρακτήρα του. Το άρωμα του γλυκανίσου που αναδύεται από ένα ποτήρι ούζου παραπέμπει στη ξενοιασιά στην ξεκούραση στη παρέα στον ήλιο στη θάλασσα στο ελληνικό καλοκαίρι.

Κλείσιμο
Δείτε περισσότερα

ΜΕΖΕΔΕΣ
(ΤΟΥ ΟΥΖΟΥ)

Το ούζο συνδυάζεται μοναδικά με κάθε είδους μεζέδες και άλλα απλά εδέσματα, πολλαπλασιάζοντας τις αισθήσεις του ουρανίσκου. Ταιριάζει ιδανικά με θαλασσινά (χταπόδι, γαρίδες, καραβίδες, όστρακα, γαύρος, αθερίνα, σαρδέλες, αυγοτάραχο) και κρεατικά (λουκάνικα, κεφτέδες, σαλάμι, παστό χοιρινό, παστουρμά). Επίσης με όλων των ειδών τα τυριά και τις σαλάτες, τα τουρσιά και τις ελιές...

Όμως αν βρίσκεστε στη Λέσβο θα προτείναμε τις τοπικές γεύσεις για να συνοδεύσουν το ούζο Βαρβαγιάννη: λαδοτύρι, σαρδέλες Καλλονής και αυγά στραπατσάδα με παστουρμά, κολοκυθολούλουδα, κρασάτο χταπόδι, «γκιουζλεμέδες», ελιές ξυδάτες, ρόκα, κάρδαμο, ραπανάκια,τουρσιά, Σπαράγγια με αυγά ή βραστά, παστά ψάρια, αυγά αχινού, θαλασσινά όστρακα αχνιστά.

Κλείσιμο
Δείτε περισσότερα